Cat costa productia unui joc ca GTA 5?

Cat costa productia unui joc ca GTA 5?

Mai sunt doar cateva zile pana la lansarea noului , asa ca au inceput sa circule pe internet noi informatii despre creatia Rockstar Games.

gta 5

Intr-un interviu acordat recent de Dan Houser de la Rockstar Games celor de la Polygon, acesta a fost foarte deschis in ceea ce priveste durata experientei de joc din noul Grand Theft Auto 5. Avand in vedere ca fiecare joc din serie este destul de complex, nimeni nu se astepta la o perioada foarte scurta, creatorii sai s-au autodepasit insa si promit nu mai putin de 100 de ore de joaca, aproximativ 4 zile petrecute in fata consolei daca vreti sa-l terminati dintr-un foc. Statistic, aceasta valoare s-ar putea sa fie una dintre cele mai lungi oferite vreodata de un .

Pe de alta parte, o astfel de libertate pe care o ofera GTA 5 implica un efort de productie foarte mare,asa ca  pretul nu avea cum sa fie foarte mic. Cu toate acestea, nu cred ca se astepta cineva la fabulosul buget de 265 milioane de dolari. Este cel mai mare buget aferent vreodata unui joc video si este de doua ori mai mare decat valoarea productiei GTA 4. Jocuri precum Skyrim, Crysis 3 sau Halo 3 sunt infime in comparatie cu investitia facuta aici de Take-Two Interactive, compania care detine Rockstar Games. Mai corect ar fi sa percepem noul titlu din seria GTA ca fiind un film. Comparativ cu un film, cele 265 de milioane de dolari se ridica la nivelul bugetului filmului Piratii din Caraibe 3 si depasesc cu mult investitia facuta in Harry Potter 6 sau Avatar-ul lui James Cameron.

Pentru ca nu faci o astfel de investitie fara sa fii increzator ca iti scoti banii, directorii de la Take-Two sunt convinsi ca incepand cu 17 septembrie si pana la sfarsitul anului noul GTA 5 ar trebui sa genereze vanzari de aproximativ un miliard de dolari.

Citește și: