GTA 5 arata mai bine daca nu e instalat complet pe XBOX 360

GTA 5 arata mai bine daca nu e instalat complet pe XBOX 360

Cu toate ca nu pare sa aiba vreun sens afirmatia din titlu, cei de la Rockstar Games au confirmat ca GTA 5 arata mai bine in anumite conditii.

instalare gta 5 xbox 360 detalii grafice

Desi sunt ceva sanse sa apara si pe PC la un momentdat, proaspat anuntatul la aceasta ora este disponibil doar pe XBOX 360 si pe PS3. Pe consola celor de la Sony este disponibil ca un download digital de pe PlayStation Network, in timp ce pe XBOX poate fi achizitionat in format de 2 DVD-uri.

Cu toate ca vizavi de instalarea jocului pe PS3 nu au fost facute mentiuni speciale, cei de la Rockstar Games au tinut sa explice prin imagini de ce nu trebuie instalat complet pe XBOX360. In principiu, unul dintre cele doua DVD-uri din pachet, marcat clar Install, trebuie incarcat pe hard disk-ul consolei. In schimb, al doilea, desi platforma celor de la Microsoft va permite de asemenea sa-i copiati continutul pe HDD, recomandabil ar fi sa refuzati acea oferta daca vreti sa beneficiati de o performanta optima. Cu alte cuvinte, desi jocul va rula, fie nu va mai arata la fel de bine, fie nu se va misca la fel de fluent.

Aparent, logica acestui fenomen este legata de limitarile hardware ale consolei. Primul disc ocupa pe HDD 7,7 GB, in timp ce al doilea ar ocupa alti 7,8GB. Daca puneti cele doua volumuri de date la gramada, jocul nu este la fel de eficient in a descarca si afisa texturi de inalta rezolutie, o problema care se remedieaza prin citirea simultana a informatiilor din doua parti. E ca si cum magistrala de hard disk este limitata la 100MB/s, indiferent daca in acea secunda vreti sa cititi 5 sau 10 fisiere. Daca la acea valoare batuta in cuie mai adaugati 30-50MB/s de la unitate optica de tip DVD-ROM, ati ocolit limitarea, iar texturile afisate, dupa cum se poate vedea si in captura de ecran de mai sus, sunt de zece ori mai detaliate.

Avand in vedere aceasta informatie, ramane la latitudinea voastra daca va incanta mai mult sa nu mai auziti in permanenta motorul de la DVD ROM sau este mai important pentru voi sa jucati un titlu care arata mult mai bine.

Citește și: