15 feb. 2013 | 11:34

Gas Powered Games cumparat de Wargaming

ACTUALITATE
Gas Powered Games cumparat de Wargaming

Wargaming, compania ruseasca din spatele succesului mondial World of Tanks, a cumparat studioul american Gas Powered Games. Aceasta veste vine imediat dupa ce proiectul de Kickstarter pentru Wildman a fost inchis. In continuare insa nu stim daca acest joc va continua productia.

Gas Powered Games cumpara Wargaming

Gas Powered Games a avut probleme majore in ultimele luni, Chris Taylor, fondatorul studioului, fiind nevoit sa concedieze intreaga echipa si sa incerce sa isi salveze afacerea prin intermediul Kickstarter. Se pare ca proiectul Wildman nu a avut succesul dorit, intrucat cu patru zile inainte de terminarea perioadei de finantare, acesta a fost anulat, intrucat nu a atins nici jumatatea sumei stabilite.

Wargaming lucreaza in prezent la proiecte free-to-play precum World of Warplanes si World of Warships, care merg in aceeasi directie ca si titlul de succes World of Tanks. Momentan nu a fost anuntat sau confirmat ce se va intampla cu Gas Powered Games, insa cu siguranta si studioul american va incepe sa dezvolte jocuri free-to-play. Este posibil ca acesta sa lucreze in viitor la jocuri de strategie sau RPG-uri, genuri pe care membrii studioului american le stapanesc, care vor fi lansate in regim free-to-play, specialitatea rusilor de la Wargaming.

Este posibil ca Wildman, jocul care a carui soarta nu o cunoastem momentan, sa devina primul astfel de proiect Gas Powered Games.