Facebook Trusted Contacts apeleaza la prieteni sa-ti salveze contul

Facebook Trusted Contacts apeleaza la prieteni sa-ti salveze contul

Nu este exclus sa va pierdeti accesul la dintr-o greseala sau din lipsa de atentia, motiv pentru care compania vrea sa va ajute.

Facebook trusted contacts securitate

Facebook tocmai a anuntat sa nu va pierdeti niciodata complet accesul la contul personal. In principiu, daca va numarati printre cei care uita deseori parolele la cateva dintre miile de site-uri care necesita un cont online, Facebook a creat Trusted Contacts.

Noua functie de securitate a platformei de socializare, cu numele de Trusted Contacts, este construita in jurul ideii ca aveti cativa prieteni in care aveti incredere si care va pot ajuta sa obtineti o parola noua in circumstante extraordinare. In principiu, este suficient sa va alegeti intre trei si cinci contacte in care aveti incredere pentru a va ajuta in caz de nevoie sa va recuperati contul. In urma unui eveniment neplacut, voi puteti sa dati drumul trimiterii unor coduri de securitate catre persoanele respective. Mai departe, aveti nevoie de trei dintre codurile trimise pentru a reintra in posesia pretiosului cont de Facebook.

Desi aveti nevoie de cativa prieteni de incredere pentru a profita de aceasta functionalitate noua, magia sta in faptul ca nu mai trebuie sa tineti minte parole complicate sau sa completati formulare complexe cu scopul de a demonstra ca sunteti posesorii respectivului cont. Ramane doar sa sperati ca nu va veti certa cu unul dintre acei prieteni prea curand, nu de alta, dar s-ar putea sa va ceara o rascumparare pentru codul primit de la Facebook.

Citește și: