06 feb. 2013 | 09:35

DroidCleaner: Un malware de Android pentru smartphone si PC

ACTUALITATE
DroidCleaner: Un malware de Android pentru smartphone si PC

Cu toate ca vulnerabilitatile sistemului de operare Android au fost dezbatute in numeroase cazuri, DroidCleaner demonstreaza ca sistemul continua sa fie nesigur.

android PC malware DroidCleaner

O noua aplicatie de tip malware va pune in egala masura in pericol performanta dispozitivului cu Android si a PC-ului. DroidCleaner pare inca o aplicatie care iti elibereaza memorie RAM pe smartphone pentru a-l face mai sprinten. Cei de la Kasperksy Lab au descoperit, din pacate, ca aceasta este o aplicatie malware mascata.

Mai rau decat atat este faptul ca nu se rezuma la a-ti ingenunchea tableta sau telefonul. PC-ul la care iti conectezi gadgetul este in egala masura aflat in pericol. Indiferent daca faci o sincronizare sau iti incarci telefonul la computer risti ca malware-ul sa-ti infecteze sistemul. Pe PC, malware-ul iti porneste microfonul fara voia ta, face inregistrari audio cand detecteaza zgomot in camera si le trimite creatorului aplicatiei malware.

Desi infectiile pot fi prevenite daca aveti cea mai recenta versiune de Windows, cel mai bine ar fi sa evitati complet aplicatiile de smartphone sau tableta care promit ca vor transforma gadgetul din dotare intr-unul mult mai sprinten, mai destept sau cu autonomie mai mare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele