Android-ul e in pericol crescut de malware

Android-ul e in pericol crescut de malware

android_malware

Android-ul e in top ca fiind extrem de vulnerabil la probleme de securitate, iar in aceste zile a mai aparut un tip de probleme.

Este vorba de infectiile clasice de tip malware pe care le intampinam deja de cativa ani pe PC-urile conectate la internet. Problema vine de la site-urile „rau voitoare” care, cu acordul sau fara acordul utilizatorului, ajung sa instaleze aplicatii si scripturi care ajung sa incetineasca sistemele utilizatorului.

Incepand cu aceste aceste zile, un malware cu numele de „Not compatible” a fost sesizat de Lookout Security si confirmat apoi de Symantec. Not compatible vizeaza exclusiv dispozitivele cu Android si se mascheaza ca un update de securitate pentru utilizator in momentul in care accesati anumite site-uri infectate.

Partea buna e ca momentan malware-ul nu este extrem de bine lucrat si inca necesita acordul utilizatorului pentru a fi instalat pe dispozitive. Un studiu amanuntit al comportamentului Not Compatible pe aparatele infectate a relevat faptul ca, desi nu afecteaza in nici un fel performanta, ar putea fara probleme sa ofere acces atacatorului la retele private (VPN) folosind telefonul sau tableta in cauza ca proxy.

Retineti un lucru: un update pe care nu l-ai cerut sau nu stii de unde vine nu trebuie acceptat, indiferent daca apare pe smartphone, tableta sau pe computerul de la birou.

Din fericire, problemele de securitate pe Android nu sunt extrem de raspandite momentan, dar cel mai probabil nu va mai dura mult.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: