De ce costa atat sa repari un iPhone 5?

De ce costa atat sa repari un iPhone 5?

Nu stiu cati dintre voi v-ati spart ecranul la un sau Galaxy S III, dar costurile reparatiei sunt exorbitante

iphone crash screen

Trecand peste problemele de software pe care le au toate terminalele recente si care in noua din zece cazuri se remedieaza printr-un update de firmware, problemele de hardware sunt de fapt cele care va falimenteaza. Intr-adevar sunt cateva exceptii care se pot remedia in garantie, din pacate, elemente precum

Schimbarea unui ecran de iPhone 5 costa intre 1000 si 1300 lei, la fel si in cazul unui Galaxy S III. Mi-e si frica sa ma gandesc cat costa un ecran de Galaxy S4. In contextul in care ecranul unui iPhone 4S este aproximativ 300 de lei, cu modelele noi de smartphone-uri incep sa fie din ce in ce mai evidente costurile subventionarii de catre operatorii de telefonie.

Cei de la Wall Street Journal au incercat sa gaseasca logica acestei evolutii de preturi si nu a durat mult pana au gasit niste raspunsuri. Costurile de fabricatie pentru componentele din iPhone 5 sunt mult mai mari decat ale componentelor din ganeratiile anterioare de iPhone. Diferentele sunt atat de mari incat multe service-uri independente refuza sa-si asume responsabilitatea reparatiilor. Pana si site-uri renumite din SUA specializate pe reparatii redirectioneaza posibilii clienti catre service-uri autorizate Apple sau catre Apple Store-uri.

Ironia acestor informatii sta in faptul ca, per ansamblu, iPhone-ul 5 este mult mai usor de reparat decat un iPhone 4 sau 4S. Costurile componentelor si dificultatea cu care se pot achizitiona in conditii de siguranta tranforma insa cel mai recent smartphone iesit din Cupertino in cel mai scump de reparat.