Cat de buna e camera din iPhone fata de acum 6 ani?

Cat de buna e camera din iPhone fata de acum 6 ani?

In fiecare an auzim ca noile smartphone-uri sunt infinit mai bune decat vechile modele, sa vedem cat de mult s-a schimbat camera din iPhone.iPhone camera comparatie foto

Mai mult decat , camera din iPhone a beneficiat de unele dintre cele mai pompoase campanii publicitare din ultimii ani. Perceputa de multi ca fiind cea mai performanta camera dintr-un telefon, performanta acestei componente a plasat smartphone-ul celor de la Apple pe primele 3 locuri in topul camerelor din spatele celor mai multe fotografii postate pe Flickr. In conditiile in care pe locurile patru si cinci se afla Canon EOS 5D Mark II si Canon EOS 7D, concurenta este mai mult decat serioasa pentru telefonul creat in Cupertino.

Tocmai pentru ca trecem printr-o perioada in care concurenta se inteteste cand vine vorba de , aceste este momentul perfect pentru a ne lamuri in ceea ce priveste evolutia camerei din iPhone, de la primul telefon din serie si pana la ultimul. Efortul din spatele imaginii comparative de mai jos a fost pus la olalta de un utilizator pasionat cu numele de camerack si postat pe un board de pe Reddit.

Desi dimensiunea senzorului a crescut semnificativ in ultimii ani si odata cu ea numarul megapixelilor, un lucru este cel mai evident in acest colaj. In momentul in care Apple a introdusul focusul manual prin functia tap-to-focus la iPhone 3GS, atunci a dat lovitura si iPhone-ul a inceput sa fie perceput mai mult ca o camera foto in comparatie cu alte terminale.

iPhone 3G 3GS 4 4S 5 comparatie

Citește și: