Darwin for a Day: Explorare si cercetare prin Google Street View [+VIDEO]

Darwin for a Day: Explorare si cercetare prin Google Street View [+VIDEO]

Daca tot au reusit sa captureze in detaliu insulele Galapagos, in jurul continutul din s-a creat proiectul Darwin for a Day.

Google street view insulele galapagos charles darwin_thumb[1]

Zilele trecute, printr-un comunicat si prin filmul de mai jos, cei de la au anuntat cu mandrie ca cel mai recent obiectiv turistic imortalizat prin intermediul Street View Trekker este arhipelagul Galapagos. Imaginile de o calitate foarte buna folosite in turul virtual pe care il puteti face online au fost capturate in luna mai a acestui an, in cadrul unei expeditii de 10 zile.

Intregul proiect de captura „Darwin for a Day” este o referinta clara la munca desfasurata pe insulele Galapagos in prima jumatate a secolului 19 de catre Charles Darwin. Din acest motiv, proiectul a fost facilitat in parte si de catre Galapagos National Park, Charles Darwin Foundation si iNaturalist. Daca nu sunteti genul de om care se plimba fara un scop anume, fie in realitate, fie virtual, Darwin for a Day este un site care apeleaza la abilitatile voastre de cercetator si, printre altele.

Aveti si ocazia sa va aduceti contributia prin intermediul explorarii modelului turistic similar cu cel  din imaginea de mai sus. In final, pe langa faptul ca explorati insula din confortul caminului  vostru, daca printre imagini vedeti o planta sau vreun animal mai rar puteti face o captura de ecran si, impreuna cu un text de cateva randuri, sa trimiteti rezultatul catre proiectul Darwin for a Day. Ulterior, imaginile voastre vor fi studiate de cercetatori si li se va stabili importanta.

E interesant sa poti oferi consultanta utila intr-un loc incarcat cu istorie. In plus, pentru ca este in continuare o rezervatie naturala, fauna si flora sunt unele dintre cele mai interesante pe care le-ati vazut, deci sigur nu va veti plictisi.

Citește și: