Controller-ul DualShock de PS4 merge partial si pe PC

Controller-ul DualShock de PS4 merge partial si pe PC

Nici nu a aparut noua consola pe piata, si internautii deja se intreaba daca perifericele din pachetul noului , precum DualShock, functioneaza si pe PC-uri.

Sony PS4 Dualshock Controller

Foarte multi posesori de XBOX 360 s-au jucat macar o data pe PC folosind gamepad-ul consolei Microsoft, motiv pentru care, la scurt timp dupa , s-au intrebat daca noul gamepad va da dovada de acelasi grad de compatibilitate. Raspunsul, intr-o oarecare masura, este da.

Dilema a fost rezolvata de Shuhei Yoshida, presedinte al studiourilor de productie Sony Computer Entertainment. Intr-o replica adresata unui utilizator pe Twitter, acesta a raspuns la o intrebare legata de o eventuala lansare a unui driver de Windows pentru DualShock 4. Aparent, desi nu vor exista drivere pentru noul gadget, compatibilitatea este integrata in dispozitiv, motiv pentru care ,,stick-urile analog si butoanele vor functiona foarte bine.” Dupa spusele lui Yoshida,  ,,functiile de baza” nu vor necesita nici un fel de efort de dezvoltare a unui driver separat. Fara a explica in detaliu ce inseamna functii de baza, aparent, linia este trasa la zona touch a aparatului, care nu va functiona pe PC. In rest, totul va functiona de minune si pe un computer clasic cu Windows.

Nu mai ramane in acest moment decat sa asteptam sa vedem cat de mult timp va trece intre momentul aparatiei consolei si lansarea unui comunicat de presa care insoteste respectivele dispozitive si periferice.

Daca facem o analogie, gamepad-ul de Xbox 360 este utilizabil pe PC prin API-ul Xinput. Se pare ca acelasi sistem de productie va fi prezent si cu noul DualShock 4, motiv pentru care veti conecta gamepad-ul prin USB la computer si va fi recunoscut instant, moment dupa care veti putea utiliza in orice joc toate butoanele si stick-urile analogice.

Citește și: