Platforma RIM scade in continuare, iOS si Android sunt in crestere

Platforma RIM scade in continuare, iOS si Android sunt in crestere

BlackBerry Broken

Pentru ca nimic nu este mai placut decat un set de statistici, tocmai a fost publicat pe internet cel mai recent studiu al celor de ComScore cu privire la utilizarea terminalelor mobile in SUA.

Daca in trimestrul dintre lunile februarie si mai al acestei luni, platforma BlackBerry a continuat sa scada in popularitate, ajungand la 11,4%, nu acelasi lucru se poate spune despre iOS si Android.

Platforma celor de la Google, in aceeasi perioada de timp, a ajuns la 50,9 procente din piata, in timp ce sistemul de operare al Apple a atins 31,9 procente, in conditiile in care trimestrul trecut avea 30,2%. Symbian se chinuie sa ajunga la 1 procent popularitate in piata, iar sistemul de operare Windows Phone ruleaza pe 4 % dintre smartphone-urile din piata.

La capitolul companii producatoare de telefoane, nu doar smartphone, Samsung e pe primul loc in preferintele utilizatorilor cu 25,7%, in crestere cu 0,1%. Pe locul 2 este LG cu 19% din piata. Apple este pe locul al treilea cu 15%, iar compania lui Tim Cook este urmata de catre Motorola – 12%.

Avand in vedere timpul relativ scurt de la lansarea noului S3, la care se adauga lipsa unui nou iPhone de piata, cu siguranta pana la sfarsitul anului aceste cifre vor mai trece suferi cateva schimbari semnificative.

Citește și: