CES 2013 – Targus Touch Pen iti transforma ecranul intr-un touch screen

CES 2013 - Targus Touch Pen iti transforma ecranul intr-un touch screen

Cu toate ca ca producator de ghiozdane si genti, Touch Pen este o cu totul alta mancare de peste.

Touch Pen Win 8 touchScreen

Incercand sa-si extinda domeniile de activitate, Targus a anuntat la CES un gadget destinat Cu numele complet, Targus Touch Pen for Windows 8, noul dispozitiv are mari sanse sa fie unic. Pana in acest moment nu am mai vazut un produs similar. In teorie, iti transforma orice ecran de notebook intr-unul sensibil la atingere, in practica sistemul angrenat pentru a genera aceasta iluzie utilizatorului este foarte complex.

Targus Touch Pen permite oricarui utilizator de PC sa profite de toate functiile avansate din Windows 8 fara a achizitiona un nou sistem cu touchscreen. Tehnologia folosita in sistemul din imaginea de mai sus este dezvoltat in totalitate de Targus si tot Targus detine patentul aferent. Totul este legat de un senzor care sta agatat pe marginea panoului, timp in care comunica cu stylusul si preia comenzile pentru ca in secunda urmatoare sa le transmita sistemului de operare printr-un port USB. Timpul de raspuns obtinut este atat de mic incat puteti face pe ecran si gesturi complicate de genul swipe sau slide, fundamentale in Windows 8.

La un pret de 100 dolari bucata, acest produs s-ar putea sa se numere printre lansarile de la CES de anul acesta de care sunt autentic interesat. Desi nu sunt un fan al tehnologiei touch screen pe PC-uri, trebuie sa recunosc ca interactiunea cu un computer cu Windows 8 este mai facila daca poti da cu un deget sau un stylus pe ecran.