Noi accesorii bazate pe DisplayLink prezentate la IDF 2012

Noi accesorii bazate pe DisplayLink prezentate la IDF 2012

DisplayLink este tehnologia perfecta pentru a genera dintr-un port USB 2.0 sau USB 3.0 o varietate de porturi si functii suplimentare. Avand in vedere ca ultrabook-urile vin cu o conectica redusa, la IDF a fost contextul perfect pentru prezentarea de astfel de accesorii.
displaylink

Cu toate ca am auzit prima oara de DisplayLink in momentul in care am folosit un monitor AOC care se alimenta exclusiv de la un port USB, este evident ca tehnologia respectiva este capabila de mult mai mult decat atat. In cadrul Intel Developers Forum de anul acesta, la standul DisplayLink, au fost prezentate o varietate de accesorii de la diversi producatori. Scopul a fost tocmai pentru a demonstra la ce nivel a ajuns acest domeniu care include dock-uri, solutii port replicator, produse de video docking si nu numai.

EVGA, HP, Lenovo sau Targus sunt doar cateva exemple de producatori ai unor solutii dedicate in special notebook-urilor. UV Plus+39, un gadget de dimensiunea unui puc de hockey de la EVGA, scoate un port HDMI si un DVI cu o rezolutie maxima de 2048 x 1152 dintr-un port USB 2.0 sau 3.0 pentru un pret de numai 85 dolari. Un adaptor de la USB 3.0 la DVI, de la Lenovo, permite obtinerea unei rezolutii de 2048 x 1152 dintr-un USB 3.0 pe un monitor conectat la DVI contra sumei de 80 de dolari. Un dock de la HP cu numele de 3005pr USB 3.0 Port Replicator scoate patru porturi USB 2.0, doua porturi USB 3.0, un HDMI, un DisplayPort, un port Ethernet RJ-45 si doua porturi de 3,5 mm pentru audio in/out  dintr-un singur port USB 3.0, toate acestea pentru doar 150 dolari.

O solutie asemanatoare de la Targus intitulata USB 3.0 SuperSpeed Dual Video Docking Station sare pretul la 250 dolari pentru simplul fapt ca, desi are o conectica similara cu cea de la HP, cu exceptia prezentei unui port DVI in locul DisplayPort, mai vine cu ceva. In momentul in care introduceti gadgetul celor de la Targus in priza, cu ajutorul mufelor incluse in pachet puteti alimenta orice notebook cu un consum de pana la 90W.

Cu alte cuvinte, cu pasi repezi ne apropiem de momentul in care nu va mai conta ca pe marginea unui notebook nu foarte ieftin gasiti doar unul sau doua porturi USB. Nu de alta dar vor fi suficiente.