09 oct. 2013 | 15:00

Noul HP Chromebook 11 se incarca de la microUSB

ACTUALITATE
Noul HP Chromebook 11 se incarca de la microUSB

Deoarece -urile se pare ca sunt la moda in SUA, se lanseaza HP Chromebook 11, un sistem ultra portabil foarte accesibil.

hp chromebook 11

Nu costa decat 280 de dolari, vine cu o tastatura full-size aerisita si are o autonomie de invidiat, ce ti-ai mai putea dori de la un sistem ultra portabil? Acesta este noul al celor de la HP, un computer ce pare de jucarie dar este cat se poate de util pentru un numar foarte mare de scenarii.

Aparut intr-o perioada in care 22% dintre toate computerele folosite in scolile din SUA sunt Chromebook-uri, noul sistem de la Hewlett Packard este construit in jurul unui panou IPS de 11,6 inci. Procesorul folosit este un Samsung Exynos, are 2GB RAM si un spatiu de stocare de 16GB. Desi la prima vedere spatiul ar putea parea un handicap, merita retinut ca ruleaza Chrome OS, un sistem de operare optimizat pentru interactiunea cu Cloud-ul.

Pentru ca serviciile Google sunt o parte importanta din ecuatie, timp de 2 ani de la achizitie veti primi 100 de GB de spatiu pe Google Drive fara nici un cost suplimentar. Tot la gratuitati intra 60 de zile de acces gratuit la Google Play Music All Acces si 12 sesiuni gratuite de acces la internet in timpul zborului cu avionul prin GoGoGo.

Daca-l percepem ca pe un laptop, sistemul de mai sus concureaza pentru titlul de cel mai usor din lume, la doar 1,04 kilograme. Autonomia este specificata la 6 ore, iar boxele ascunse in spatele tastaturi se pare ca sunt ,,optimizate digital” pentru un sunet mai imersiv si mai impresionant.

Partea cea mai buna? Se incarca de la orice port microUSB, motiv pentru care nu ar trebui sa ramaneti niciodata fara curent.

Data de lansare a HP Chromebook 11 se anunta a fi 20 octombrie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele