Lampa din sigla Pixar a prins viata cu un pic de efort [VIDEO]

O combinatie precisa de componente hardware si programare a dus la crearea robotului Pinokio, un dispozitiv insipirat din lampa de la inceputul filmelor Pixar .

Pinokio Pixar lampa robot

Prin clipul de mai jos veti face cunostinta cu Pinokio, o aparenta lampa creata in urma colaborarii dintre trei indivizi: Shanshan Zhou, Adam Ben-Dror si Joss Doggett. Cuvantul aparent este cel mai potrivit, deoarece in realitate vorbim de un robot complex ce integreaza un webcam, un microfon, un iris mchanic, motoare si un glob de halogen. Nu lipseste nici un controller Arduino, librarii OpenCV si multe linii de programare pentru un rezultat spectaculos.

Pinokio este capabil sa urmareasca fetele umane, sa reactioneze la sunete sau la faptul ca un interlocutor isi ascunde fata. Trecand peste aspectele bine definite ale exprientei de utilizare, robotul de mai jos integreaza si o personalitate destul de complexa. Este jucaus, nerabdator si, din pacate, lipsit de lumina. Daca ar fi existat o mica sansa sa porniti de la premisa ca Pinokio ar putea fi si o lampa, aceea este spulberata de lipsa oricarui emitator de lumina.

Pinokio from Adam Ben-Dror on Vimeo.

Alexandru Puiu
04:21 01.12.2012
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video