Breakout Books: Apple incearca sa ajute scriitorii independenti

Breakout Books: Apple incearca sa ajute scriitorii independenti

In magazinul virtual de carti al celor de la Apple astazi a aparut o sectiune noua intitulata Breakout Books, dedicata scriitorilor independenti.

iBooks Breakout Book autori independenti

A trecut mai bine de un an de cand Apple a lansat iBooks Author, o unealta gratuita care permitea autorilor sa-si transforme cartile si nuvelele in format digital pentru a le posta in iBooks Store. Indiferent daca optau pentru comercializarea contra cost a respectivelor materiale sau in format gratuit, aceasta sansa a reprezentat o platforma de lansare pentru multi scriitori care nu aveau suficiente fonduri pentru a apela la o editura.

Pentru a duce eforturile de promovare ale autorilor independenti la un alt nivel, Apple creat o sectiune noua in magazinul virtual de carti al companiei. Daca e sa ne luam dupa descrierea celor de la Apple, cartile ajunse in Breakout Books, au primit ranking mare de la cei care le-au cumparat sau le-au citit. Astfel s-a creat o sectiune ,,Best Of” a celor care si-au publicat singuri materialele.

Aflata momentan la inceput, sectiunea este impartita in 4 categorii: Romance, Sci-Fi/Fantasy, Mysteries/Thrillers si More to Explore. Aceasta din urma este dedicata cartilor care nu au intrat in nici una dintre celelalte 3 categorii. Cu toate ca momentan aceasta sectiune nu contine sute de optiuni, din incursiunile mele am sesizat ca cele mai multe dintre ele sunt gratuite. Ca urmare, nu va costa nimic sa incercati o carte de un autor necunoscut. Poate o veti citi cu sufletul la gura, la fel ca ultimul bestseller.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: