Apple imbratiseaza educatia cu doua maini: incepe sa faca bani din manuale interactive

Apple imbratiseaza educatia cu doua maini: incepe sa faca bani din manuale interactive

Introducing Textbooks

Ieri a avut loc un eveniment al celor de la Apple nu foarte asteptat, avand in vedere ca premisa nu era legata de produse noi ci doar de educatie.

Desfasurat la muzeul Solomon R. Guggenheim din New York, evenimentul a gravitat in jurul a 3 subiecte mari si late: iBooks 2, iBook Author si iTunes U. Plecand de la scopul declarat de a reinventa conceptul de manual, astazi Apple a lansat a doua versiune de iBooks, impreuna cu o serie de carti destinate educatiei. Noile manuale au preturi care se invart in jurul sumei de 15$ si „cantaresc” intre 800 MB si 2,77GB. Acestea sunt destinate informarii in diverse domenii si sunt complet interactive. Orice carte de tip textbook contine acum animatii, clipuri video, audio si nu in ultimul rand imagini. Este evident ca Apple aproape ca si-a mai gasit un magazin virtual care sa se concretizeze intr-o sursa noua de venit.

Tot la acest eveniment a fost anuntat si iBooks Author,o aplicatie gratuita de la Apple, care poate fi descarcata din Mac AppStore si care este unealta ideala pentru creerea de carti interactive in cativa pasi simpli. Partea buna este ca de acum orice posesor de Mac va putea crea o carte pe care o va putea publica gratuit in magazinul celor de la Apple pentru a fi comercializata. Singura etapa intermediara este procesul de aprobare, acelasi ca si in cazul unei aplicatii. Programul functioneaza in clasicul stil drag and drop, iar pe partea de compatibilitate, atat documente din Word, Keynote sau orice alt format cunoscut vor functiona perfect, chiar daca includ animatii sau imagini. Procentul de impartire al veniturilor este acelasi ca pentru aplicatii, 30% pentru Apple si 70% petru utilizator.

apple-ibooks-2

De asemenea, de astazi iTunes U poate fi gasit ca aplicatie dedicata, pentru a oferi utilizatorilor de tablete mai multe informatii legate de continutul multimedia pe care-l consuma si consulta mai ales intr-o perioada in care educatia tinde sa fie un pilon din ce in ce mai rezistent a societatii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI