Cartile din iBooks raman fara protectie la copiere

Cartile din iBooks raman fara protectie la copiere

ibooks

Chiar daca se fac 3 ani de cand Apple a renuntat la a mai proteja muzica pe care o comercializeaza prin iTunes, aplicatiile, filmele si mai ales cartile din iBooks au continuat sa fie protejate. Daca in legatura cu protectia aplicatiilor din AppStore s-a facut de mult ceva pentru a o ocoli, iar cu filmele nu au fost niciodata probleme, singurele care mai ramaneau in siguranta erau cartile in format iBooks. S-a rezolvat insa si asta.

Cu o aplicatie intitulata sugestiv Requiem, care pana nu de mult putea sa elimine protectia DRM din filme si muzica, pe vremea cand era cazul, acum pot fi scoase de sub protectia Apple fisierele ePub.

Aplicatia este disponibila si pentru sistemele Windows, si pentru cele cu OS X, iar finalitatea efortului de a o folosi este evidenta. Orice continut achizitionat prin iTunes poate fi pus si pe alte iDevice-uri sau chiar si dispozitive care nu au fost create de Apple.

Istoria Requiem este una de tip soarecele si pisica cu Apple, gigantul din Cupertino lansand in numeroase situatii actualizari la iTunes pentru a preveni ca Requiem sa mai ruleze. Desigur, nu a durat mult si dezvoltatorii Requiem au lansat la randul lor versiuni actualizate ale aplicatiei, ciclu care s-a repetat deja de mai multe ori.

Desi, in teorie, cei care spun ca in momentul in care s-au incumetat sa dea bani pe un produs au drepturi depline asupra respectivei achizitii au dreptate, realitatea in care traim este alta. In acest caz, orice metoda de a ocoli protectia pusa de Apple pe niste fisiere este in contradictie cu iTunes Terms and Conditions.

Cel mai probabil, dureaza doar cateva zile pana ce vom fi incurajati sa descarcam noua si imbunatatita versiune de iTunes…

Citește și: