20 nov. 2013 | 11:45

BlackBerry P9982 este noul Porsche al companiei [+VIDEO]

ACTUALITATE
BlackBerry P9982 este noul Porsche al companiei [+VIDEO]

Deşi nu este primul , în imaginea de mai jos puteţi vedea primul astfel de aparat ce foloseşte platforma BlackBerry 10.

smarpthone blackberry Porsche panamera p9982-intro-panel1-devicel

Este vorba de un gadget exclusivist care va avea în magazine un preţ fabulos, cam 2400 de dolari. În acelaşi timp, noul BlackBerry P9982 poate fi redus la ceea ce este, un Z10 cu haine noi.

Noul smartphone BlackBerry P9982 anunţat zilele trecute de compania canadiană este similar la capitolul configuraţie hardware cu BlackBerry Z10, dar foloseşte o carcasă ce combină într-un singur pachet oţel inoxidabil şi piele naturală italiană. Dacă nu vă puteţi încă dezlipi de serviciul de mesagerie instant al companiei, merită să reţineţi că cei care vă vor scrie vor vedea la destinatar un PIN unic ce va trăda faptul că aveţi în dotare o bijuterie de telefon.

Ca un upgrade important faţă de primul smartphone construit pe noua platformă, BlackBerry Z10, noul P9982 include o cantitatea generoasă de spaţiu de stocare egală cu 64GB de memorie flash. Celelalte elemente care ţin de performanţa aparatului nu s-au schimbat. Se foloseşte acelaşi panou de 4,2 inci cu o rezoluţie de 1280 x 768, acelaşi SoC dual core tactat la 1,5 GHz şi aceeaşi cantitate de memorie egală cu 2GB.

În teorie, veţi avea câteva opţiuni de personalizare a aparatului BlackBerry P9982, manifestate prin nişte carcase de piele de diverse culori. În practică nu au fost încă menţionate preţurile pentru aceste accesorii ipotetice şi nici disponibilitatea lor. Personal, cred că piaţa pentru un astfel de aparat este foarte limitată. Pe de altă parte, având în vedere creşterea exponenţială a vânzărilor de Vertu din ultima perioadă, nu este exclus ca acest telefon de 2400 de dolari să-şi găsească şi el un public.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele