Big Brain: O harta detaliata a creierului uman este disponibila online [VIDEO]

, 22 Iun, 14:00

O colaborare realizata prin intermediul mai multor a condus la realizarea Big Brain, un proiect de explorare a creierului uman.

3d brain maps big brain

Bolile pe creier au mai mari sanse sa fie remediate sau chiar vindecate, in parte, datorita unui proiect finalizat in urma cu scurt timp ce poarta numele de Big Brain.

Totul a inceput cu o doamna care a decedat in urma cu mult timp intr-un accident si care a decis inainte de nefericitul eveniment ca-si va dona . Astfe;, cel mai complex organism din corpul uman al victimei a beneficiat de o combinatie impresionata de scanari detaliate, randari 3D si retusuri, pornind de la evenimentul descris anterior. Momentan, acesta este clasificat ca fiind primul si singurul proiect de o asemenea anvergura, la nivel global. In total, au fost realizate si imortalizate in mediu digital 7400 de felii ce pot fi explorate in trei dimensiuni, toate fiind sectionate dintr-un singur organ.

Dupa 10 ani, o echipa internationala de cercetatori din Germania si Canada a creat modelul pe care il puteti vedea mai jos. Daca va uitati cu atentie, la rezolutie Full HD, la secventa video de mai jos, veti ramane uimiti si veti avea niste deja-vu-uri legate de niste imagini similare afisate pe tabla la orele de biologie.

In teorie, creierul poate fi explorat de oricine si-a creat un cont pe bigbrain.loris.ca/main.php. In practica, insa, trebuie sa completati un formular si sa asteptati cateva zile pana cand cineva va prelucra cererea voastra de inscriere.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail