ATIV Beam te ajuta sa transferi date de pe WP8 pe Android

ATIV Beam te ajuta sa transferi date de pe WP8 pe Android

Daca tot au in comun cipuri NFC, aparatele cu Android si cele cu mai impart ceva: transferul de date intre ele este facilitat prin ATIV Beam.

samsung WP8 Android ativ beam

Samsung tocmai a facut un gest remarcabil, care s-a manifestat printr-o noua aplicatie ajunsa in Windows Phone Store. Aplicatia se numeste ATIV Beam si, desi a fost optimizata pentru terminalele , ATIV S si ATIV Odyssey, speram sa poate fi instalata si pe alte aparate, inclusiv pe seria Lumia de la Nokia. Momentan, am incercat sa o instalez pe un Lumia 920 si am fost intampinat de un mesaj de lipsa de compatibilitate.

In incercarea de a transfera diverse fisiere intre aparatele cu Windows Phone, prin intermediul NFC nu ar trebui sa intampinati nici un fel de dificultati. Totusi, situatia nu mai e la fel de simpla atunci cand vorbim de un serviciu similar cross-platform, intre gadgeturile cu WP8 si cele cu Android, ambele dotate cu acelasi chipset NFC. Pentru a simplifica un pic procesul, producatorul sud-coreean de aparate a lansat ATIV Beam. Aplicatia este disponibila pentru download gratuit in Windows Phone Store.

In descrierea aplicatiei nu au fost mentionate anumite terminale cu Android ca fiind compatibile, prin urmare sunt mari sanse ca macar pe partea de terminale preinstalate cu platforma celor de la Google sa nu fiti limitati la aparatele produse de Samsung. Daca ne gandim un pic la efortul celor de la Samsung de a introduce cat mai multe functii exclusive pe dispozitivele sale, s-ar putea sa aveti si cateva avantaje in plus  atunci cand vreti sa transmiteti fisiere intre un ATIV S si un Galaxy S, macar pentru un pic de motivare pe partea fidelizare.

Cum era de asteptat, partea de transfer efectiv este foarte simpla. Nu trebuie decat sa va asigurati ca aveti functia tap+send activata din Settings si sa intrati in ATIV Beam pentru a incepe operatiunea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: