Apple nu mai este cea mai respectata companie din lume

Apple nu mai este cea mai respectata companie din lume

a primit o lovitura semnificativa de PR zilele trecute, cand a fost anuntata ca nu mai detine titlul de cea mai respectata companie.

Cea mai aprecieata companie top apple

In fiecare an, in Statele Unite ale Americii, o companie numita Barron’s da publicitatii un raport cu cele mai apreciate, respectate si de incredere companii. timp de trei ani la rand si prea putini se asteptau ca anul acesta sa-si piarda pozitia fruntasa. Totusi, acest lucru s-a intamplat si, mai rau decat atat, gigantul din Cupertino nu a cazut subit pe pozitia a doua, ci pe a treia, unde este urmata indeaproape de Google pe locul al patrulea.

Primul loc, anul acesta, a fost ocupat de o companie mai putin cunoscuta in tara noastra. Este vorba de Berkshire Hathaway, o companie condusa de multi-miliardarul american Warren Buffet. Locul al doilea este ocupat de Walt Disney, o companie in cadrul careia Steve Jobs avea o cota importanta de actiuni de pe vremea in care a vandut Pixar catre Disney. Dupa Google pe locul patru, o alta companie din IT, Amazon, vine pe 6.

La acest capitol, al respectabilitatii, aprecierii si increderii, Samsung arata foarte rau, ocupand doar locul 18, iar Intel este intr-o situatie similara pe locul 20. Microsoft se ascunde de rusine pe locul 61 in acelasi clasament.

Topul este realizat pornind de la primele 100 de companii, cele mai importante ca valoare financiara din lume. Studiul este bazat pe parerile unui grup numeros de manageri financiari de pe intreg mapamondul. Acestia sunt rugati sa asocieze fiecarei companii din lista calificative de genul ,,Nu o respect”, ,,O respect cat de cat”, ,,O respect”, ,,O respect foarte mult”. La final, se calculeaza o medie pornind de la premisa ca fiecare calificativ are o valoare numerica asociata de la unu la patru.

Ca fapt divers, astfel de clasamente sunt anuntate de cateva ori pe an de diverse companii. Forbes sau Fortune sunt doar doua dintre cele mai populare care fac valuri in momentul in care sunt publicate.

Citește și: