Apple a avut probleme cu hackerii in ultimele saptamani

Apple a avut probleme cu hackerii in ultimele saptamani

Daca ultimele informatii sunt o indicatie, Java are toate sansele sa provoace moartea mitului ca sistemele Apple sunt imune la hackeri.

hacked bad apple

Apple a dat un comunicat oficial prin care a anuntat ca o serie de sisteme ale companiei, apartinand unor angajati Apple, au fost infectate cu malware. Desi nu a existat nici o dovada referitoare la un furt de informatii, Apple nu a pierdut nici un moment si, in aceeasi zi in care a facut public respectivul eveniment, a lansat si un update la Java pentru a acoperi vulnerabilitatea.

Noua versiune de Java pentru OS X, lansata in ultimele 24 de ore, poate fi descarcata atat manual de pe site-ul de support apple cat si printr-un update la sistemul de operare. In practica, noul update, dezinstaleaza applet-ul Java prezent in toate browserele de OS X, sterge aplicatia Java Preferences care se pare ca nu mai este necesara si instaleaza noua versiune.

Angajatii companiei s-au infectat dupa ce au vizitat un site dedicat dezvoltatorilor de aplicatii. La prima vedere, acelasi malware a infectat si o serie de computere ale unor angajati Facebook. Imediat dupa ce computerele infectate au fost depistate, au fost izolate din reteaua locala si curatate.

Aceasta este doar cea mai recenta dovada a faptului ca sistemele Apple sunt la fel de vulnerabile la virusi si malware precum PC-urile cu Windows. Pana in acest moment, sistemul de operare OS X era considerat imun la infectii datorita faptului ca hackerii nu-si dadeau interesul in aceasta directie. Avand in vedere ca numarul Mac-urilor din piata a crescut destul de rapid in ultimii ani, vom vedea probabil tot mai multe rapoarte de virusi si malware legate de platforma creata in Cupertino

Citește și: