Oracle repara problemele de securitate prin noi actualizari de Java

Oracle repara problemele de securitate prin noi actualizari de Java

Cu toate ca incepuse sa ne obisnuiasca cu actualizari lunare, de aceasta data Oracle a facut o exceptie si a lansat cel mai recent pachet de update-uri cu doua saptamani inaine de termen.

java update securitate

Numarul utilizatorilor de Java scade rapid. Noua oaie neagra a programarii pentru site-uri este victima unei campanii de informare care de curand a inclus si plangeri din partea Departamentului Homeland Security al SUA. Pe langa prevenirea unui numar impresionant de gauri de securitate, noul Java iti seteaza automat gradul de siguranta al pluginului pe restrictii mari. Doar asa, va tine de utilizatori sa-si dea acordul la fiecare pas in momentul in care o pagina web va incerca sa ruleze un script sau o aplicatie Java. Tot aceasta versiune faciliteaza partea de dezinstalare si instalare pentru ca Java sa parasesca PC-urile utilizatorilor la fel de rapid cum si-a gasit si o gazda prin intermediul lor.

Noul February 2013 Critical Patch Update for Java este incarcat de solutii la probleme sesizate de diverse publicatii in ultimele saptamani. Pe de alta parte, Java nu cred ca va mai reusi vreodata sa-si refaca imaginea in fata utilizatorilor. Trendul este evident. La cererea publicului, Firefox a dezactivat implicit Java si ruleaza scripturi sau aplicatii doar pe baza de confirmare. Apple a trecut Java pe o lista neagra pentru a-si proteja utilizatorii.

Daca mediul de lucru sau site-urile pe care intrati cel mai des va obliga sa nu renuntati la Java, incercati macar sa descarci in mod regulat de pe www.java.com cea mai recenta versiune. Asta doar in cazul in care actualizarile nu se produc in mod automat.

Citește și: