17 apr. 2013 | 09:20

Android-ul se apropie de un miliard de dispozitive activate

ACTUALITATE
Android-ul se apropie de un miliard de dispozitive activate

Daca lucrurile merg la fel ca acum, pana la sfarsitul lui 2013 ne putem astepta sa vedem un miliard de dispozitive cu Android activate.

Android Army miliard

Eric Schmidt, fostul CEO Google, a luat cuvantul ieri in cadrul conferintei AllThingsD pentru platforme mobile. Pe langa multe alte subiecte, Schmidt nu a rezistat tentatiei de a se lauda cu printre utilizatori si operatorii de telefonie mobila de pe intregul mapamond.

La ora actuala, la nivel global, nu mai putin de 320 de operatori de telefonie mobila din 160 de tari distribuie produse bazate pe Android. Datorita acestor parteneri, Google se poate mandri cu niste statistici impresionante vizavi de propagarea platformei in piata. Momentan s-a ajuns la 1,5 milioane de dispozitive unice activate in fiecare zi. In toamna trecuta, numarul total de Androide activate gravita in jurul valorii de 500 milioane. Daca lucrurile merg in acelasi trend ca acum, avem toate sansele ca in alte cateva luni aceasta valoare sa ajunga la un miliard de aparate active cu sistemul de operare creat in Mountain View.

Pentru ca nu putea sa se abtina pana nu-si declara un favorit printre gloriosasele statistici, acelasi fost CEO a afirmat fara nici un dubiu ca din afacerea asta si unul din partenerii care va continua sa dobandeasca adepti.

Aceeasi persoana nu s-a ferit sa afirme ca in 2 ani telefoanele mobile, asa cum le stim noi, se vor ieftini intr-un mod radical, o actiune care va declansa un nou val de achizitii din partea celor cu un buget mai restrans. Abia in asemenea circumstante extraordinare vom mai vedea schimbari semnificative de cote de piata.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele