29 mart. 2013 | 12:20

Activision iti arata viitorul animatiilor faciale din jocuri [VIDEO]

ACTUALITATE
Activision iti arata viitorul animatiilor faciale din jocuri [VIDEO]

Pentru ca reproducerea animatiilor faciale continua sa fie cel mai dificil aspect al jocurilor, ca se apropie de perfectiune.

Activision

Era doar o chestiune de timp pana cand vom vedea animatii faciale in jocuri care sa ne sperie prin realismul lor. La cateva saptamani dupa ce studioul Quantic Dream a publicat un clip pentru a demonstra nivelul de detalii al jocurilor de PS4, departamentul de cercetare si dezvoltare al celor de la Activision ne-a uimit cu demo-ul de mai jos. Randat cu un singur GPU NVIDIA Titan, acesta este aproximativ acelasi in urma cu cateva saptamani in timpul unei prezentari.

Secventa a fost infatisata la GDC cu scopul de a demonstra ,,randarea caracterelor de generatie urmatoare”. Doar cateva minute, randate in timp real cu un singur cip grafic, au fost suficiente pentru a impresiona audienta. Cu un nivel de detaliu mult mai avansat chiar si decat cel prezent in jocurile bazate pe recunoastere faciala si captura a miscarii (motion capture), este uimitor si un pic de speriat ce urmeaza sa apara in continuare in domeniul jocurilor.

Materialul sursa folosit pentru animatie a provenit de la USC Institute for Creative Technologies si a fost prelucrat in laboratoarele Activision. Acestia din urma, folosind o structura formata din aproximativ 70 de oase virtuale si profitand de niste tehnologii avansate pentru randarea animatiilor aferente tenului au creat un lucru greu de imaginat. Miscarea naturala a ochilor nu face decat sa adauge un nivel de realism care iti face pielea de gaina.

In momentul in care majoritatea jocurilor vor avea personaje atat de detaliate, mi-e si frica sa ma gandesc ce sentimente te vor coplesi in momentul in care joci un FPS si esti pus in situatia de asasina un terorist a carui expresii le-ai urmarit o jumatate de joc.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele