Windows RT ocupa la fel de mult spatiu ca si Windows 8

, 06 Noi, 14:00

Un detaliu pe care prea putini au fost curiosi sa-l intrebe a ajuns sa fie dezvaluit recent. Foarte multi dintre cei care si-au luat o tableta cu Windows RT de 32GB credeau ca vor fi linistiti multi timp de acum inainte pe partea de spatiu, realitatea este insa alta.

microsoft surface windows RT

Intr-un interviu recent realizat vis-a-vis de Windows RT, Microsoft Surface si lansarile recente ale gigantului, un reprezentant al companiei americane a raspuns la o intrebare foarte arzatoare legata de proaspat lansata tableta. Cat ocupa noul Windows din fiecare noua tableta? Plecand de la un sistem in care noul iOS 6 ocupa dintr-un iPad cu Retina Display aproximativ 1,8 GB, cei mai multi s-ar fi asteptat ca Windows-ul ,,fara abilitatea de a rula aplicatii de Windows “ sa ocupe o dimensiune similara. Din pacate, noul Windows RT, un sistem de operare pentru dispozitve cu arhitectura ARM ce au functionalitate limitata cand vine vorba de aplicatii, ocupa 16 GB. Ati citit corect! Pe baza acestei noi informatii, jumatate din spatiul unei tablete de 32 GB este este ocupat de sistemul de operar.In teorie Microsoft se poate apara de acuzatiile pornite de la informatiile de mai sus prin faptul ca fiecare tableta suporta extinderea spatiului de stocare printr-un micro SD sau stick USB. Aici vedem intr-adevar importanta posibilitatii de extindere a memoriei unui dispozitiv de acest gen.

Acest lucru ne face sa ne intrebam care sunt totusi diferentele intre Windows RT si Windows 8 instalate pe aceste dispozitive.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Sună destul de mult 16gb spațiu ocupat, însă diferențele dintre IOS și Windows sunt imense, suportul oferit la ora actuală de cei de la Apple pt programatori este la nivelul Windows 95. Băbește, 100 linii de cod pt Windows înseamnă 1000 linii de cod pt Apple, ambele făcând același lucru. Simplitatea interfeței de utilizator, primitivitatea sistemului de operare IOS sau OSX reduc din spațiul ocupat dar limitează evoluția. Undeva ceva compromis trebuie să faci și aici intervine prioritizarea unui utilizator a lucrurilor care îi sunt cu adevărat importante și utile.

Peter, ai spus o mare prostie. OS X are la baza Unix. OS X ocupa mult mai putina suprafata pe un HDD sau SSD. OS X nu e primitivism, poate Microsoft.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail