Vanzarile de Black Friday au fost primele pentru Nintendo Wii U

Vanzarile de Black Friday au fost primele pentru Nintendo Wii U

Si astfel a trecut prima saptamana de la lansarea noului Nintendo Wii U, odata cu prima reclama si primele probleme.  Pentru a intelege daca este sau nu un succes, cu toate ca nu a avut o lansare sincronizata pe plan international, avem primele rezultate al vanzarilor din SUA.

vanzari nintendo wii u 3ds

Intr-o declaratie a lui Reggie Fil- Aime, presedintele Nintedo America, a anuntat cu entuziasm ca in prima saptamana de la lansare consola de noua generatie s-a vandut in aproximativ 400.000 exemplare. Aceasta cifra face parte dintr-un total de 1,2 milioane de console pe care le-a vandut compania japoneza saptamana trecuta pe teritoriul Statelor Unite. In acest rastimp s-au vandut 300.000 de console Nintendo Wii, 250.000 de console Nintendo 3DS si 275.000 de Nintendo DS. Aceasta din urma este cea mai importanta cifra, avand in vedere ca vorbim de o consola lansata in urma cu mai bine de 8 ani.

Pe langa entuziasmul creat de vanzarea consolelor Wii U, Reggie a fost incantat si de plecarea rapida de pe rafturile magazinelor a consolelor 3DS. Doar in America de Nord, pana in acest moment s-au vandut de la lansarea consolei, cu panou 3D, peste 6 milioane de dispozitive.

Cu toate ca unii analisti nu au fost  la fel de incantati de popularitatea consolei Ninteo Wii U, Fils-Aime a avut un argument convingator. El a atras atentia asupra unei cereri puternice a produsului care nu s-a reflectat in produse vandute, in parte, din cauza lipsei unor stocuri mai generoase. ,,Ne straduim sa avem cat mai multe produse cu putinta in magazine.”

Citește și: