Vanzarile de Black Friday au fost primele pentru Nintendo Wii U

Vanzarile de Black Friday au fost primele pentru Nintendo Wii U

Si astfel a trecut prima saptamana de la lansarea noului Nintendo Wii U, odata cu prima reclama si primele probleme.  Pentru a intelege daca este sau nu un succes, cu toate ca nu a avut o lansare sincronizata pe plan international, avem primele rezultate al vanzarilor din SUA.

vanzari nintendo wii u 3ds

Intr-o declaratie a lui Reggie Fil- Aime, presedintele Nintedo America, a anuntat cu entuziasm ca in prima saptamana de la lansare consola de noua generatie s-a vandut in aproximativ 400.000 exemplare. Aceasta cifra face parte dintr-un total de 1,2 milioane de console pe care le-a vandut compania japoneza saptamana trecuta pe teritoriul Statelor Unite. In acest rastimp s-au vandut 300.000 de console Nintendo Wii, 250.000 de console Nintendo 3DS si 275.000 de Nintendo DS. Aceasta din urma este cea mai importanta cifra, avand in vedere ca vorbim de o consola lansata in urma cu mai bine de 8 ani.

Pe langa entuziasmul creat de vanzarea consolelor Wii U, Reggie a fost incantat si de plecarea rapida de pe rafturile magazinelor a consolelor 3DS. Doar in America de Nord, pana in acest moment s-au vandut de la lansarea consolei, cu panou 3D, peste 6 milioane de dispozitive.

Cu toate ca unii analisti nu au fost  la fel de incantati de popularitatea consolei Ninteo Wii U, Fils-Aime a avut un argument convingator. El a atras atentia asupra unei cereri puternice a produsului care nu s-a reflectat in produse vandute, in parte, din cauza lipsei unor stocuri mai generoase. ,,Ne straduim sa avem cat mai multe produse cu putinta in magazine.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: