US Air Force face economie la manuale: ia iPad-uri de 9,4 milioane $

US Air Force face economie la manuale: ia iPad-uri de 9,4 milioane $

USAF logo, USAF , air force, us air force

Stiam ca vor 18.000 de tablete, credeam ca este asteptat iPad 3, dar se pare ca Fortele Aeriene Americane sau US Air Force se multumesc si cu iPad 2. Si, pentru ca atunci cand negociezi cu statul banii nu sunt o problema, zilele trecute s-a incheiat un contract in valoare de 9,4 milioane $ cu Apple, pe un an de zile.

Tabletele vor fi achizitionate prin compania Executive Technology la un pret redus, iar scopul tabletelor este sa inlocuiasca muntii de manuale, de grafice si tabele. Organismul vizat este divizia Air Mobility Support care are ca sarcina asigurarea transportului si a mijloacelor de reincarcarcare cu combustibil. Aceasta initiativa nici macar nu este singulara, cateva companii comerciale facand deja tranzitia la tablete pe acelasi motiv de usurare a bagajelor.

Desi suma vehiculata pe contract pare incredibila, purtatorul de cuvant al armatei, Kathleen Ferrero, a afirmat pentru Bloomberg ca cifra de 18.000 de iPad-uri nu este totusi batuta in cuie, ci mai degraba este variabila in functie de fondurile primite de Fortele Aeriene. Momentan, s-a inceput cu 63 de tablete care au fost deja comandate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: