Air Force evita colaborarea cu rusii sau… asteapta iPad 3?

Air Force evita colaborarea cu rusii sau... asteapta iPad 3?

Air Force a anulat comanda de tablete pe care se zvonea ca o va face acum putina vreme pentru a inlocui manualele cu variantele lor digitale. Probabil asteapta iPad 3

Air Force Special Operations dorea sa inlocuiasca cu tabletetoate manualele de zbor folosite de catre angajatii sai si, cum numarul acestora era destul de mare, faptul a prezentat un interes public destul de ridicat. Mai recent s-a dovedit a fi vorba de 3000 iPad 2 pentru inceput.

Un mesaj catre Federeal Business Oportunities a fost anexat de curand. „Solicitarea FA0021-12-R-0003 pentru device-uri iPad 2 si adaptoare de curent, postata pe 28 decembrie 2011, este ANULATA.”

Oare de ce si-au schimbat decizia? Chiar asteapta iPad3 sau sunt alte motive ascunse? Nu exista explicatii oficiale, insa din nou umbla un zvon cum ca trebuia folosita aplicatia GoodReader pentru acele manuale in format electronic. Aici vine partea interesanta: aplicatia este creata si dezvoltata de un programator rus. Suna a discriminare, nu? Nimeni nu confirma ca acesta este motivul, dar se pare ca cei de la Air Force sunt  ingrijorati de o posibila bresa de securitate in acea aplicatie.

Comandamentul continua sa exploreze optiunile pentru aceasta achizitie. Pai, daca doar aplicatia e de vina, de ce nu folosesc alta? Nu cred ca e singurul reader de pe iPad 2. Sau, chiar mai bine, de ce nu se orienteaza catre Cisco Cius, o tableta care este construita pentru domeniul de business si se mandreste ca ar fi mai sigura decat alte variante?