Un milion de adrese de Facebook cumparate ieftin

Un milion de adrese de Facebook cumparate ieftin

Doar 5 dolari a fost pretul unei baze de date cu adrese de Facebook. Este vorba un fisier XLS care ar fi trebuit sa nu existe si, daca exista, sa fie nepretuit.

facebook milion email leak

Un blogger bulgar pe numele de Bogonil Shopov a publicat zilele trecute o poveste care are toate sansele sa fie adevarata.  Situatia a luat o asemenea amploare incat si o echipa de PR de la Facebook a confirmat deja ca investigheaza agresiv circumstantele cazului respectiv.

Lista de adrese a fost achizitionata de pe site-ul Gigabucks, iar la o prima vedere adresele par autentice. Dupa cum va asteptati, scopul comercializarii unei astfel de liste este legat de spammerii care vor sa va agreseze cu emailuri comerciale si oferte de care nu aveti nevoie. La scurt timp dupa publicarea povestii, Bogonil a fost contactat pe un ton destul de agresiv de un reprezentant al echipei de securitate Facebook. Desi i s-a ,,sugerat” ca discutia cu Facebook sa ramana secreta, Shopov a publicat si continutul respectiv pe blogul personal. ,,Acum am vrea sa ne trimiti acest fisier, sa-l stergi, sa ne spui daca ai dat vreo copie cuiva, sa ne dai website-ul de pe care l-ai cumparat, inclusiv toate detaliile tranzactiei si sistemul de plata folosit si sa stergi cateva lucruri de pe blogul tau. Ah si apropo, nu ai voie sa faci publica nici o parte a acestei conversatii; este un secret si ca am purtat aceasta conversatie.”

Cu toate ca este aproape imposibil sa aflam detaliile respectivei liste, vanzatorul a afirmat ca adresele de email au fost colectate prin intermediul unei aplicatii Facebook de tip viral. Ca un mic detaliu, trebuie sa retineti ca aplicatiile care folosesc datele de autentificare de pe Facebook nu sunt la fel de sigure sau de securizate precum reteaua de socializare. In momentul in care le-ati confirmat accesul la datele de contact nu aveti nici o siguranta legata de modul in care acele site-uri folosesc informatiile oferite de voi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: