Umbrela de ploaie reinventata, cu putina atentie

Umbrela de ploaie reinventata, cu putina atentie

Este incredibil volumul de curaj de care trebuie sa dai dovada atunci cand iei foarte in serios reinventarea unei banale umbrele. Cu toate acestea, cineva s-a apucat de treaba in acest sens.

air-umbrella concept

Air Umbrella este dezvoltata de Je Sung Park si Woo Jung Kwon , doi indivizi care s-au plicitisit sa intampine zilnic aceeasi probleme cu ploaia. Cum era de asteptat, solutia la problema sta intr-o umbrela, un gadget care de mai bine de 100 de ani a ramas neschimbat din punct de vedere estetic.

Dupa cum se vede si in imaginea de mai sus sistemul folosit este foarte simplu. Un dispozitiv similar cu un baston, pe baza unui motor ce trebuie sa fie destul de puternic, preia aer din partea de jos si il impinge in mod directionat prin partea de sus a respectivul gadget. Reprodus in  graficul de mai sus, aparatul ar trebui sa fie o umbrela virtuala, care functioneaza formand in partea de sus o panza de aer foarte puternica si densa. Multi ar fi tentati sa afirme ca umbrela este un dispozitiv perfect din punct de vedere ingineresc, din pacate situatia nu este atat de simpla. Vantul si ploaia foarte puternica de multe ori reusesc sa „spulbere” o umbrela clasica, fapt imposibil atunci cand vorbim de un gadget gen baston pe care nu trebuie decat sa-l tinem decat in pozitie verticala.

Cum era de asteptat, acest gadget este departe de a fi gata. Cu toate acestea, proiectantii se pare ca s-au gandit la toate. Pana si dimenisiunea perdelei virtuale de aer poate fi ajustata cu un slider rotativ. Nu lipseste din ansamblul de mai sus nici butonul de on/off. Personal am o reticenta foarte mare legata de consumul de energie al unui astfel de aparat si de volumul de zgomot pe care ar trebui sa-l disipe motorul. Sunt foarte curios insa cand si daca va iesi din stadiul de proiect aceasta umbrela.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI