Telenovela Apple vs Samsung continua, locatia este Anglia

Telenovela Apple vs Samsung continua, locatia este Anglia

De cateva saptamani, un proces pierdut de catre Apple in Regatul Unit in fata celor de la Samsung s-a tranformat intr-o telenovela.

apple samsung pedeapsa scuze

Pana in acest moment, compania Apple a pierdut un proces si a fost obligata sa-si ceara scuze public. Initial s-a eschivat, publicand o scuza ambigua fata de Samsung iar judecatorul a reintarit decizia initiala. Dupa ce s-au conformat in sfarsit, acelasi tribunal a decis ca gigantul din Cupertino merita o lectie suplimentara.

Curtea de apel din Anglia in Wales le-a ordonat celor de la Apple sa plateasca toate taxele juridice aferente acestui proces ce li se cuvin celor de la Samsung. Chiar daca astfel de practici sunt comune in Regatul Unit, aceasta decizie in particular a venit ca o forma de umilinta pentru Apple, mai ales ca procesul se incheiase deja de cateva saptamani. In plus, costurile avocatilor folositi de Samsung nici macar nu au fost mentionate pana in acest moment, motiv pentru care Apple ,,s-ar putea sa aduca bani de acasa”.

Acest proces este mai important ca niciodata in aceasta perioada pentru ca, intre Anglia si Germania, se duc niste lupte tacite legate de statutul deciziilor tribunalelor regionale in intreaga Uniune Europeana. Momentan, din cauza deznodamantului descris mai sus, Apple nu mai are voie sa dea in judecata Samsung pe motive ce tin de designul Galaxy Tab in nici un tribunal din UE.

Citește și: