Sistemul solar imortalizat la 268 megapixeli

Sistemul solar imortalizat la 268 megapixeli

Imagini precum cea de mai jos, ce imortalizeaza o sectiune din sistemul solar, demonteaza mitul ca numarul megapixelilor nu conteaza la un aparat foto.

Zilele trecute a intrat in activitate un nou telescop din cadrul Observatorului de Sud European. Intitulat VST sau Very Large Survey Telescope, acesta din urma incorporeaza un senzor spectaculos de 268 megapixeli. Ca o nota de subsol, camera integrata in acest telescop este cea mai mare ca numar de pixeli dintre toate camerele aflate in folosinta pe un subiect asemanator.

Prima imagine realizata cu ajutorul senzorului de 268 megapixeli a fost publicata online pentru a fi accesata in mod gratuit pe site-ul www.eso.org – European Southern Orbservatory. Odata cu numarul mare de megapixeli al camerei, aici este vorba si de un camp vizual impresionant, membrii ESO s-au laudat cu faptul ca aceasta este singura camera din lume capabila sa cuprinda in detaliu o suprafata de doua ori mai mare decat cea a Lunii.

Primul subiect capturat cu VST-ul in imaginea de mai sus a fost Carina Nebula. Aceasta este una dintre cele mai impresionante locatii de printre stele ce este populara printre astrografi datorita frumusetii. Pe termen lung cei de la ESO au promis ca vor folosi in anii urmatori camera descrisa mai sus pentru a survola sistemul nostru solar, pentru a captura cadre impresionante dn Calea Lactee si pentru a imortaliza tot felul de evenimente cosmice cu un nivel de detalii remarcabil.

Citește și: