Dupa 35 de ani de calatorie, Voyager 1 se apropie de marginea sistemului solar

, 06 Dec, 18:45

Exista o serie de momente in istoria omenirii, momente atat dificile marcate de razboaie cat si unele care ne fac sa ne uitam putin inapoi cu melancolie si ne fac sa privim inainte cu speranta. Voyager 1 este numele navetei spatiale lansate de NASA in 1977 cu scopul de a calatori cat mai departe in galaxia noastra si a fotografia si alte grupari de stele.

Voyager 1

Un moment aparte al acestei calatorii a fost in 1990 cand a facut o „poza de familie” sistemului nostru solar si in 1998 cand a fost numita Pioneer 10, cel mai distant obiect de planeta noastra. Voyager 1 este estimata a se apropia de marginea sistemului solar cunoscut de noi, si mai are putin pana trece in spatiul interstelar, complet necunoscut. Ea se afla acum intr-o zona denumita „autostrada magnetica pentru particule incarcate”. Subiectul a inceput sa capete amploare abia in 2004 cand nava a trecut de zona de atractie a soarelui, heliosfera.

„Desi Voyager 1 este in continuare in interiorul mediului soarelui, acum ne putem face o idee despre ce se afla la exteriorul acestei zone.”, a declarat Edward Stone, om de stiinta la Institutul de Tehnologie din California, Pasadena. „Noi credem ca aceasta este ultima etapa a calatoriei noastre in spatiul interstelar. Noua regiune nu este ceea ce ne-am asteptat, dar am ajuns sa ne asteptam lucruri neasteptate de la Voyager. „

Nava spatiala are la bord un disc de aur ce stocheaza imagini, muzica si ceva date despre istoria noastra, si se estimeaza ca mai are energie sa comunice cu NASA cel putin pana in 2025, aproape 50 de ani de la lansarea sa.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Marginea sistemului solar nu marginea galaxiei.

Radu Neagu

Multumesc pentru atentionare. 🙂

la marginea galaxiei cunoscute de noi?????………deci cum ar veni, la marginea galaxiei noastre…..Calea Lactee?
hai sa fim seriosi……….doar bratul spiralei pe care ne aflam noi are 3000 ani lumina diametru, ce sa mai zic, cat e pana la marginea galaxiei……si din cate stiu nu avem aparatura capabila de asemenea viteze.
poate marginea sistemului nostru solar…care e la 2 ani lumina de noi.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail