Primul laptop cu Chrome OS – comercial

Primul laptop cu Chrome OS – comercial

Samsung Series 5

Sub numele de Seria 5, exact ca BMW-ul, Samsung a lansat prima sa gama de notebook-uri cu sistemul Chrome OS preinstalat.

Samsung ChromeBook masoara doar 2 centimetri in cel mai gros punct al sau. Este dotat cu un Atom Dual Core N570 – 1,66GHz, cu o baterie care tine toata ziua, adica probabil 8 ore de munca la birou sau 8,5 cu pauza de masa, si cu un panou extrem de incapator de 12,1 inci.

Chiar daca vorbim doar de 1280 x 800 la capitolul rezolutie, aveti toate sansele sa va simtiti in largul vostru cu acest display, mai ales care reuseste sa impinga 300 niti de lumina. La mai putin de 1 kilogram si jumatate, mai aveti inclus in pachet un modul WiFi Dual Band, optional 3G global, 2 porturi USB 2.0, un card reader SDXC si un webcam HD.

De stocare se ocupa un SSD mSATA de 16GB, caracteristica greu de criticat daca Chrome OS este suficient de bine optimizat.

Ca sa nu ziceti ca nu se va vinde precum o tableta, cel putin asa spera Google si Samsung, pana si preturile sunt asemanatoare – 430$ pentru varianta cu WiFi si 500 pentru varianta cu 3G.


Sursa: Engadget

Citește și: