S-a creat Internet Defense League – o organizatie pentru promovarea libertatii online

S-a creat Internet Defense League - o organizatie pentru promovarea libertatii online

IDL - Internet Defense League

La inceputul acestui an, ca o forma de protest impotriva SOPA, o serie de website-uri importante, printre care si Wikipedia, au stins becul pentru o zi. Ideea unei astfel de manifestari a avut un impact atat de mare, incat acum s-a format o organizatie care-si propune sa automatizeze astfel de forme protest online.

Internet Defense League sau IDL este o organizatie non profit care, prin intermediul a mii de website-uri semnatare, ar putea genera forme de protest de tipul inchiderea site-urilor, banere sau orice altceva automat. Singura conditie este ca respectivele wesbite-uri care vor sa se implice sa se inscrie pe internetdefenseleague.org, sa descarce cateva linii de cod si sa le integreze in propriile paginii de internet, bloguri, canale de YouTube, paginii de Twitter sau Tumblr.

Alexis Ohanian de la Reddit si Fight for the Future  au incheiat un parteneriat pentru aceasta initiativa si spera sa o perfectioneze in viitor. Desi peste catva timp intregul sistem va fi automatizat, momentan proaspetii utilizatori sunt invitati sa integreze cateva linii in codul sursa al paginii pentru test, urmand ca in cazul unui eventual protest sa includa alte cateva linii de cod in aceeasi pagina.

Printre primii clienti ai programului IDL se numara Reddit, EFF – Electronic Frontier Foundation, Mozilla si, poate, Wikipedia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: