Microsoft si-a batut joc de curentul electric la un data center

Microsoft si-a batut joc de curentul electric la un data center

Un studiu al celor de la New York Times, confirmat ulterior de alte cateva publicatii online, a dezvaluit niste practici nesanatoase ale Microsoft legate de managementul resurselor energetice.

Microsoft Energie Electrica

Data center-ul din imaginea de mai sus este detinut de compania Microsoft si poate fi gasit in Quincy, Illinois. Acesta gazduiese o mare parte din serverele aferente unor servicii ce tin de cloud computing precum Bing si Hotmail.

In urma unui contract cu compania responsabila de distributia energiei electrice in zona, avand in vedere investitia initiala in infrastructua, Microsoft ar fi urmat sa plateasca anul trecut o amenda in valoare de 210.000 dolari. Respectiva valoare trebuia platita pentru motivul ca nu a folosit nici pe departe infrastrctura contractata la puterea maxima a acesteia.

Solutia gasita de gigant a fost extrem de simpla. in doar 3 zile, data centerul a risipit anul trecut energie in valoare de 70.000 dolari. In practica, este vorba de cateva milioane de wati tocati in conformitate cu documentele companiei ,,intr-o maniera neproductiva comercial”.  Ca urmare a gestului celor de la Microsoft, amenda inregistrata de companie a scazut la 60.000 dolari.

Intr-o perioada in care toate companiile mari alearga dupa surse de energie regenerabila, un astfel de gest din partea Microsoft va aduce cu siguranta priviri nedorite din partea tuturor.

Citește și: