Microsoft ne pregateste o aplicatie speciala de luat notite

Microsoft ne pregateste o aplicatie speciala de luat notite

Prin analele istoriei Microsoft a existat un proiect cu numele de Courier, o tableta speciala care a luat multe forme de alungul anilor. Desi produsul final nu va mai vedea lumina zilei, cateva elemente de programare se pare ca au ramas si vor fi regasite in Windows 8.

microsoft-project-austin-app

Un grup de programatori ambitiosi de la Microsoft si-au luat o sarcina foarte complexa legata de urmatoarea versiune de Windows. Este vorba de o aplicatie de luat notite care in acest stadiu de dezvoltare poarta numele de Project Austin.

Dezvoltata in C++, aplicatia, desi nu este finala, are mari sanse sa fie disponibila pana la lansarea oficiala Windows 8. Cu bucati semnificative de cod din proiectul Courier, echipa de programatori din spate vrea sa convinga orice utilizatori de agende clasice ca aceasta aplicatie este o alternativa mai buna. In acelasi timp, spera sa demonstreze avantajele noului sistem de operare si sa spulbere miturile legate de limitarile C++.

La prima vedere lucrurile nu par revolutionare.  Ai o pagina alba al carui fundal il poti schimba dupa propriile preferinte. Poti folosi degetul sau un stylus pentru a lua notite iar daca te ajuta, poti insera fotografii de pe hard disk, cloud sau facute cu ajutorul camerei dispozitivului de pe care lucrezi. Pentru ca nu putea lipsi sectiunea de partajare, la finalului activitatii, rezultatele pot fi trimise prin email sau urcate pe SkyDrive.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: