Microsoft mentioneaza „urmatorul Xbox”

Microsoft mentioneaza „urmatorul Xbox”

Brian Hall, general manager al diviziei Windows din cadrul Microsoft, a scapat in cadrul unui interviu pentru The Verge prima confirmare dintr-o sursa oficiala ca va exista un urmator Xbox. Pana in prezent tot ce am primit au fost informatii din surse care nu au legaturi directe cu Microsoft.

Xbox 720

Fiind intrebat de realizatorii emisiunii Vergecast despre Outlook si cum a decis compania sa renunte la Hotmail in favoarea noului serviciu de posta digitala, Hall a inceput sa vorbeasca despre noul ecosistem pe care Microsoft il construieste in jurul Windows 8. Aici intra o noua filozofie de design, bazata pe ceea ce se numea pana acum „Metro”, care nu afecteaza doar sistemul de operare, ci si urmatorul Office, Windows Phone si „urmatorul Xbox”.

Generatia curenta de Xbox 360 are deja o interfata foarte asemanatoare cu cea din Windows 8, bazata pe icoane in forma rectangulara si ar fi normal ca si urmatorul Xbox sa se apropie mai mult de viitorul sistem de operare. Curios este faptul ca Microsoft nu se grabeste sa anunte nimic in aceasta privinta, iar aceasta este prima scapare din partea unui oficial Microsoft din ultimii ani.

Citește și: