Microsoft lanseaza Kinect SDK

Microsoft lanseaza Kinect SDK

Kinect pentru Xbox 360 a fost o mare atractie pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru PC inca de la lansarea sa din luna noiembrie a lui 2010. Acestia au fost atat de interesati de a realiza noi experiente cu ajutorul Kinect incat si-au scris propriile SDK-uri si driveri. Din pacate aceste unelte nu sunt tocmai complete, oferind accesul doar la o parte din capabilitatile senzorului Kinect. Ei bine, Microsoft a vazut ca exista o comunitate foarte dedicata pentru acest nou periferic si au promis inca din primavara ca vor lansa un SDK oficial pentru PC.

Desi programat initial sa apara in primavara, abia acum putem pune mana pe sursele oficiale de dezvoltare a aplicatiilor pentru PC cu ajutorul Kinect. Acestea ofera acces atat la camerele 3D, cat si la microfon si motorasul care inclina senzorul, lucruri care nu erau functionale in totalitate in SDK-ul neoficial. Cei interesati, care detin cunostintele necesare pentru a realiza aplicatii pot downloada acest pachet de aici.

Din pacate, exista o limitare in utilizarea acestor unelte pe care Microsoft le-a pus la dispozitie. Aplicatiile realizate cu ajutorul acestora nu pot fi vandute in nici un fel. Licenta care este garantata odata cu SDK-ul este valabila numai in cazul aplicatiilor non-comerciale (momentan). Orice incercare de a vinde o aplicatie realizata cu ajutorul acestuia va aduce de la sine o citatie  din partea Microsoft, si mai mult ca sigur compania detine banii necesari pentru a te opri.

Acestea fiind spuse, abia astept sa vad ce aplicatii, jocuri si noi utilizari pentru Kinect vom primi de la comunitatea de developeri.

Sursa: Gamasutra