02 feb. 2012 | 13:40

Microsoft Kinect merge oficial pe Windows – a iesit din beta si a ajuns la versiunea 1.0

ACTUALITATE
Microsoft Kinect merge oficial pe Windows -  a iesit din beta si a ajuns la versiunea 1.0

Microsoft-Kinect-for-Windows

Chiar daca deja dupa cateva saptamani de la lansarea oficiala a dispozitivului Kinect pentru consola Xbox 360 au inceput sa apara metode de a-l imperechea cu un PC, acum totul a devenit mult mai prietenos si mai oficial.

Dupa ce pe 9 ianuarie Steve Balmer a anuntat in cadrul CES-ului ca va livra produsul initulat Kinect for Windows incepand cu 1 februarie, iata ca s-a si tinut de cuvant. Pe langa aceasta lansare si SDK-ul impreuna cu runtime-ul necesar rularii de aplicatii create pentru acest gadget au ajuns la versiunea 1.0 si pot fi descarcate gratuit accesand sectiunea dedicata de pe website-ul Microsoft: http://www.microsoft.com/en-us/kinectforwindows/develop/new.aspx. Printre functiile noi se numara posibilitatea unui PC de a lucra simultan cu 4 dispozitive Kinect conectate; capabilitatea de a lucra cu miscare care se desfasoara in fata aparatului la numai 40 cm distanta sau interactiunea doar cu un anumit personaj din fata aparatului.

Pretul oficial al senzorului in aceasta formula este de 250$ insa daca puteti demonstra ca este achizitionat pentru in scopuri educationale il puteti cumpara la 150$.