Parteneriatul Microsoft – Nokia incepe sa functioneze

, 29 Feb, 12:25

Bing Nokia

Chiar daca foarte mult timp am fost convinsi ca de fapt discutiile dintre Nokia si Microsoft erau unidirectionale, realitatea se pare ca este alta.

Dupa cateva terminale cu Windows Phone, acum se pare Microsoft a adoptat, cu al sau serviciu de harti ex.Bing Maps, un nou layout care profita mai evident de ceea ce avea de oferit fostul Nokia/Ovi Maps.

Interesant e insa faptul ca si serviciul maps.nokia.com a imbratisat exact acelasi layout si interfata, aceasta miscare fiind una dintre cele mai evidente cand vine vorba de unificare a doua platforme care pana ieri erau diferite. Dupa mai multe luni de munca, efortul pe care il vedeti acum materializat in noua interfata este rezultatul unei colaborari intre Nokia Maps, echipa Bing Maps si cea a Windows Phone cu scopul de a surprinde elemente specifice fiecarei platforme fara a se concretiza in final intr-o interfata aglomerata si inutilizabila. In final, au fost schimbate contrastul, culorile si fonturile folosite.

Noua implementare s-a raspandit instantaneu astazi, atat pe versiunea online a serviciilor cartografice Nokia si Microsoft, cat si pe versiunile mobile, indiferent de platforma pe care o folositi.

Fontul principal folosit este Nokia Pure si, cu toate ca termenul Nokia lipseste din aceasta tranzitie, miscarea este dovada unei colaborari apropiate intre Nokia si Microsoft, colaborare care pana de curand nu era asa de evidenta.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail