Hardkernel ofera alternative la Raspberry Pi

Hardkernel ofera alternative la Raspberry Pi

Domeniul miniPC-urilor cu functionalitate redusa a explodat o data cu lansarea Raspberry Pi . Acum a venit momentul pentru o a doua generatie de minicomputere sub 100 de dolari.

Hardkernel Exynos Odroid-u Raspberry Pi alternativaProdusul de mai sus este creat de Hardkernel si poarta numele de Odroid-U. Acesta este numele pe care il veti auzi pentru o lunga perioada de timp in cazul in care v-ati cumparat unul sau va pasioneaza acest domeniu. Trecand peste aspectul numelui si al pretului, noul gadget integreza un SoC quad core creat de Samsung . Pentru a intelege puterea de calcul implicata ganditi-va la faptul ca Galaxy S III si Note 2 vin cu acelasi procesor.

Practic, Odroid-U vine cu un SoC quad core Exynos 4412 tactat la 1,4 GHz, 1GB RAM si un GPU Mali 400. Nu lipseste un port micro-HDMI, un numar de cateva porturi USB 2.0, o iesire de casti si un port Ethernet. Configuratia de mai sus este disponibila la un pret de 70 dolari iar, daca bugetul va permite, contra unul salt de 20 dolari cantitatea de memorie RAM este dublata si frecventa de tact a procesorului SoC-ului creste de la 1,4 la 1,7 GHz. Pentru o diferentiere mai consistenta, cea de-a doua configuratie are numele de Odroid-U2.

Ca sistem de operare, jucariile bune de tinut in palma  de la HardKernel suporta atat o versiune de Android cat si una de Linux a oricarei distributii. Mai trebuie doar sa asteptati cateva saptamani, nu de alta dar pe 21 decembrie incep livrarile la modelul mai puternic si de pe 16 ianuarie incep livrarile la Odroid-U.

Citește și: