Dupa ce a „inventat dreptunghiul” Apple este cea mai inovativa companie

Dupa ce a

La prima vedere un numar din ce in ce mai mare de companii ies in fata cu tehnologii revolutionare in fiecare an. Cu toate acestea, tot Apple conduce topul inovatiilor pentru al treilea an consecutiv.

Apple Inovatie - Locul I

Un nou studiu realizat de Booz & Company, o firma internationala de management si consultanta, pe 700 de corespondenti a clasificat Apple ca fiind cea mai inovativa companie din intreaga lume. Optzeci la suta dintre cei chestionati au fost de acord cu ocupareaa acestei pozitii de catre Apple.

Ross Rubin de la Reticle Research a argumentat decizia sa de a pune Apple pe primul loc prin afirmatia de mai jos.

,,Scopul inovatiei la Apple este de a aduce impreuna parti diferite ale unui ecosistem si de a le integra strans intr-un singur produs cu o atentie remarcabila la detalii. Companii precum Dell se concentreaza pe elemente de inovatie lipsite de splendoare atat in procesul de dezvoltare cat si de productie.”

Pe locul al doilea in top a fost pozitionata Google, decizie confirmata de un numar de 43% dintre corespondenti. Locul 3 a fost ocupat de o companie mai putin populara in tara noastra, 3M, in timp ce pe locul 4 s-a pozitionat Samsung. Problema la Samsung si justificarea pentru pozitia din afara gigantilor din top 3, este ca, desi face un efort teribil in a isi integra in produse cele mai noi tehnologii imediat dupa lansarea lor, cu exemple precum OLED sau NFC, din pacate rareori reuseste sa fie compania care a inventat respectivele lucruri. Microsoft se afla doar pe locul 6 in acest top si tot compania lui Steve Ballmer mai are un titlul interesant, „compania cu cei mai multi bani investiti in cercetare si dezvoltare”. Din acest punct de vedere, al cheltuielilor. trebuie retinut faptul ca Apple  ocupa locul 16 intr-un top bazat pe investitii in R&D.

Intr-o perioada in care inovatia si apartenenta unui gadget la revolutia tehnologica reprezinta cele mai solide argumente pentru achizitie, este remarcabil faptul ca Apple continua sa impresioneze atat de multi utilizatorii incat sa obtina astfel de titluri.

Citește și: