Samsung spune acum ca Apple nu va plati mai mult pe cipuri

Samsung spune acum ca Apple nu va plati mai mult pe cipuri

La inceputul acestei saptamani pe internet au inceput sa circule informatii cum ca Samsung a decis arbitrar sa mareasca substantial preturile la producatia de SoC-uri pentru Apple. Se pare ca nu au fost adevarate.

apple a6 processor samsung preturi

Nu vom intelege prea curand de ce un oficial Samsung a preferat sa ramana anonim in momentul in care a dezmintit, se pare, niste zvonuri ca fiind neadevarate. O publicatie coreeana, The Hankyoreh, a publicat zilele trecute un material prin care dezmintea cresterea de preturi pe care o anuntam in urma cu cateva zile. Motivul pentru care o marire cu 20% este imposibil de realizat in timpul anului se datoreaza unor contracte foarte bine puse la punct dintre Samsung si Apple la inceputul fiecarui an. Doar atunci se negocieaza preturile, iar acestea raman fixe pe tot parcursul anului.

In cazul unor schimbari de pret vehiculate in jurul valorilor de 20%, mai multi analisti au confirmat ca modificari de o asemenea amploare ar reusi sa duca la dizolvarea brusca a relatiilor dintre Apple si Samsung doar pentru ca in scurt timp gigantul din Cupertino sa-si mute partea de productie a procesoarelor din seria A in fabrica altui producator. In plus, daca Apple ar cauta sa semneze un contract cu altcineva pe o perioada de un an sau doi, cantitatea incredibila de cipuri comandata s-ar putea reflecta, cel mai probabil, in preturi mai mici decat cele pe care reuseste sa le ofere Samsung in acest moment.

Citește și: