18 oct. 2012 | 10:15

Casa Alba confirma: nu exista dovezi de spionaj Huawei si ZTE

ACTUALITATE
Casa Alba confirma: nu exista dovezi de spionaj Huawei si ZTE

Situatia a deviat considerabil in scandalul Huawei si ZTE din SUA. In urma comunicatelor de la membri ai Guvernului chinez si informatii care atestau ca Cisco ar fi comandat o parte din studii, devenise doar o chestiune de timp pana se implica si Casa Alba in aceasta disputa pornita impotriva celor doua companii.

huawei ascend p1

Un studiu comandat independent de Casa Alba, fara prea multi intermediari a demonstrat ca nu existe nici o legatura intre activitatile de comert pe care le intreprinde Huawei in Statele Unite si activitati de spionaj pentru guvernul chinez. Nu s-au gasit dovezi care sa ateste desfasurarea unui astfel de comportament nici in trecut nici in prezent. Dubios e faptul ca acelasi studiu a concluzionat ca ,,anumite parti ale guvernului ar fi vrut” sa existe astfel de dovezi. Cu toate ca respectivul raport nu a fost facut public, surse oficiale din Casa Alba au confirmat rezultatele pentru Reuters, acestea fiind in contradictie clara cu un studiu asemanator dus la bun sfarsit de Congresul Statelor Unite.

Anterior, US House Intelligence Committee a raportat ca Huawei si ZTE nu au reusit sa ofere informatii legate de relatia pe care o au cu Guvernul Chinei. In plus, au fost gasite posibile cazuri de mita si coruptie in respectivele companii.

Indiferent cat mult as vrea sa cred in teorii ale conspiratiei si chinezi care fura tehnologie de la americani, realitatea este cu totul alta. Din pacate, aceasta situatie s-ar putea doar sa ateste problemele pe care le creeaza companii de lobby precum Cisco care incearca sa indeparteze concurenta din teritoriu.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele