BlackBerry Messenger primeste intr-un final functia de voice chat

BlackBerry Messenger primeste intr-un final functia de voice chat

BlackBerry Messenger, cunoscut mai mult sub abrevierea BBM, a devenit mai interactiv suportand acum functia de voce. BBM Voice este disponibil pentru utilizatorii de smartphone-uri RIM ce ruleaza versiunea a 7 a programului de comunicare.

BlackBerry messenger Voice

BBM Voice permite utilizatorilor sa vorbeasca si trimita mesaje in acelasi timp. Apelul de voce poate fi initiat imediat fara a mai fi nevoie sa trimiteti un mesaj in prealabil. Functia este momentan in stadiul de Beta si poate fi folosita pe telefoane cu Blackberry OS 6. Planurile companiei sunt acelea de a o face disponibila si pentru terminale mai vechi cu OS 5. Un mesaj vizual este prezent in dreptul utilizatorului ce are noul software de comunicare instalat, si, denota faptul ca suporta aceasta functie de apel voce.

Oficialii companiei spun ca noua functie este disponibila si recomandata pentru cei care sunt plecati din tara, sau vor sa efectueze apeluri in afara tarii, fara a mai fi constransi de tarifele mari de voce pentru GSM. Probabil ca functia va fi folosita si in alte cazuri mai ales avand in vedere ca oricine doreste sa isi minimizeze costurile cand vine vorba de orice fel de comunicare. La fel ca si pe un smartphone Android sau cu iOS, functia de voce este prezenta in majoritatea programelor de chat ca Yahoo Messenger sau Skype, mai mult de atat, cele mentionate mai devreme ofera si functia de video chat.

Sunt curios totusi daca Google s-a gandit sa implementeze si acel Hangouts pentru smartphone-uri sau are in plan aceasta idee.

Citește și: