CEO-ul RIM a decis: vom vedea BlackBerry 10 si de la altii

CEO-ul RIM a decis: vom vedea BlackBerry 10 si de la altii

Aflat in dezvoltare deja de foarte mult timp, sistemul de operare BlackBerry 10 pare ca va urma calea speculatiilor si va fi licentiat catre producatorii interesati. Desi  nu multe companii par a fi  interesate de noua platforma software a celor de la RIM, o astfel de miscare ar putea totusi sa genereze ceva profit.

BlackBerry 10

De la cei de la Bloomberg vin ultimele declaratii ale CEO-ului RIM, Thorsten Heins, si trebuie spus ca par un pic mai putin ambigue decat pana acum.

Heins a declarat ca RIM  este in cautarea unor mijloace prin care platforma BlackBerry 10 sa fie folosita si de alte companii. In acelasi interviu, CEO-ul RIM a mentionat ca ideea i-a venit de la succesul QNX printre produsele partenerilor, acesta din urma fiind un alt produs software licentiat de RIM care reprezezinta un succes. ,,QNX este deja licentiat cu succes mai multor producatori din piata de automobile – am putea sa facem acelasi lucru si cu BB10, daca am opta pentru asta. Platforma poate fi licentiata.”

Desi au mai existat multe declaratii de la Thorsten in ultimele luni, aceasta pare un pic mai informata si da dovada in acelasi timp de incredere in platforma BlackBerry 10 si de neincredere in viitorul financiar al companiei. Desi era si pana acum evident faptul ca RIM are nevoie rapida de parteneri, de aceasta data concluzia interviului a fost ca fostul gigant pe care il reprezinta a ajuns sa-si ia in serios prezenta in alte domenii de activitate. Mai precis, RIM cocheteaza cu ideea de reprofilare ,,Smartphone-urile sunt o parte din afacerea noastra dar privim si dincolo de ea.”

Citește și: