Primele dispozitive BlackBerry 10 vor fi fara tastatura fizica

Primele dispozitive BlackBerry 10 vor fi fara tastatura fizica

BlackBerry 10

Desi era in mare parte previzibil ca ultima reduta a tastaturilor fizice pe smartphone-uri sa renunte, mai degraba mai devreme decat mai tarziu, acum s-a confirmat.

Urmatoarea serie de smartphone-uri a celor de la RIM – BlackBerry 10, va incepe cu modele ce nu vor avea o tastatura fizica. Surse oficiale din companie au confirmat ca primul smartphone ce va rula noul sistem de operare al celor de la RIM va veni fara faimoasa tastatura QWERTY, obicei care are toate sansele sa se aplice si la multe alte aparate lansate ulterior.

In ceea ce priveste performanta tastaturii virtuale alese, cei care au avut ocazia sa o experimenteze in iteratii alpha sau beta ale OS-ului, o lauda cu destul de mare entuziasm. Aceasta nota pozitiva se datoreaza in mare parte sistemului predictiv implementat de cei de la RIM, acesta sugereaza cuvinte pe baza obiceiurilor anterioare de tastare.

Pentru fanii tastaturilor fizice de la BlackBerry, acelasi purtator de cuvant a atras atentia celor de la Associated Press ca vor exista si  modele care nu se vor baza exclusiv pe touch ca metoda de introducere a textului. Referitor la lansare, nu avem momentan informatii legate nici de pret, nici de o data exacta in care vom putea pune mana pe noile modele.

Citește și: